Λίγα λόγια για την Λέσχη 

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου ιδρύθηκε το 1976. Τότε λέγονταν Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας Βόλου (Λ.Α.Μ.Βόλου). 
 
Σκοπός των ανθρώπων που ίδρυσαν την Λέσχη ήταν πρώτα η προσωπική τους αγάπη για το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και κατά δεύτερον αυτό να το διαδώσουν και σε άλλους έτσι ώστε το σπόρ σιγά – σιγά να γίνεται γνωστό. Εκτός των αγώνων η ίδρυση μίας Λέσχης στην πόλη είχε ως σκοπό ακόμη την καλλιέργεια της αγάπης για το αυτοκίνητο, διοργάνωση επιδείξεων - εκδηλώσεων – εκδρομών, προβολή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και του ΚΟΚ κ.α.
 
Οι πρώτοι αγώνες που διοργάνωσε  η Λέσχη, ήταν αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων, και σαν χώρος διεξαγωγής, η παραλία του Βόλου και η περιοχή του Νοσοκομείου (όπου σήμερα βρίσκεται το πάρκο Αναύρου) σε μία τεράστια …..αλάνα από χώμα!!! Μετέπειτα η Λέσχη διοργάνωσε αγώνες δεξιοτεχνίας στην παραλία του Βόλου (Ηρώων), μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 
Το 1977 διοργάνωσε  αγώνα Moto Cross με μεγάλη επιτυχία.
Η διοργάνωση του  Rally Κένταυρος ξεκίνησε αργότερα το 1978, χωρίς να μετρά στο Πρωτάθλημα και το 1979 το 1ο Rally Κένταυρος είναι γεγονός και από τότε έως σήμερα 30 χρόνια και πλέον, πάντα στο καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο αγώνας όλα αυτά τα χρόνια αγαπήθηκε ιδιαιτέρα και είναι μία από τις κορυφαίες συναντήσεις της χρονιάς, με τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου να είναι οι αγαπημένες των αγωνιζόμενων και των θεατών αφού η περιοχή του Πηλίου προσφέρεται για ένα ευχάριστο αγωνιστικό διήμερο, αλλά συνάμα να αποτελεί και μία από τις πλέον…….. τεχνικές διαδρομές. 
 
Η Ανάβαση Πορταριάς ξεκίνησε  το 1982.. και η συγκεκριμένη μορφή αγώνων σιγά – σιγά έγινε η πιο ¨λαοφιλή¨ μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο ¨θίασος¨ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγώνων Αναβάσεων αγάπησε τον συγκεκριμένο αγώνα λόγω και της ομορφιάς της περιοχής και έτσι κάθε χρόνο οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 90.    
Η αγάπη όμως για το αυτοκίνητο ήταν μεγαλύτερη και έτσι αποφασίσθηκε το άθλημα της Μοτοσικλέτας να το αφήσουμε.
 
Μέχρι σήμερα , εκτός του Rally Κένταυρος και της Ανάβασης Πορταριάς, που γίνονται κάθε χρόνο, η Λέσχη έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία  Rally Sprint, στην περιοχή του Πηλίου (Αφέτες) και στα Χάνια . Τα τελευταία χρόνια η Λέσχη διοργανώνει με πολύ μεγάλη επιτυχία το Sprint ¨ΟΘΡΥΣ¨ στην περιοχή του Αλμυρού. Ακόμη έχει διοργανώσει και πολλούς αγώνες Κάρτ στην τότε πίστα που υπήρχε, πίσω από το τωρινό Πανθεσσαλικό Στάδιο.
 
To 1985 και 1986 βοήθησε στη διοργάνωση αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτου, στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, σε συνεργασία με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Αθήνας (Α.Λ.Α.) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της Λέσχης έχει πάρει μέρος σε αμέτρητες διοργανώσεις του Rally Acropolis – Rally Χαλκιδικής – Ελληνοιταλικό 4χ4 και σε πολλούς Πανελλήνιους αγώνες. Επίσης η Λέσχη κατά καιρούς έχει διοργανώσει πολλές εκδρομές ανά την Ευρώπη για παρακολούθηση αγώνων της Formula 1 προς απόκτηση εμπειρίας των μελών της.
 
Τα τελευταία χρόνια η Λέσχη αποσκοπεί, εκτός της διάδοσης του μηχανοκινήτου αθλητισμού, στην ψυχαγωγία των μελών της, στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής της Μαγνησίας, μέσω της διοργάνωσης των αγώνων, και στην παροχή βοήθειας στα διάφορα Όργανα της πολιτείας, και στην προσπάθειά της  βελτίωσης  του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και της συνείδησης των οδηγών.